6 Tips om je voorruit vriendelijk ijsvrij te maken

tips-om-je-voorruit-vriendelijk-ijsvrij-te-maken.jpg
11 november 2019
Geschatte leestijd: 5 minuten
Deel dit op

De klok is een uur terug en we hebben de eerste nachtvorst van het winterseizoen al gehad. Dit betekent: krabben! In ieder geval voor een paar, ongelukkig en onvoorbereide personen die nog lang niet klaar waren voor het ijzige winterweer.

Het is echter een feit dat er nog meer van deze koudere nachten gaan komen en het is dus belangrijk om je auto klaar te maken voor de winterse weersomstandigheden. Vooral je voorruit krijgt het zwaar te verduren, terwijl het juist zo belangrijk is om deze in de goede conditie te houden om gevaarlijke verkeerssituaties en hoge kosten te voorkomen. Daarom 6 tips om je voorruit zo vriendelijk mogelijk ijsvrij te maken.

Tips om je voorruit vriendelijk ijsvrij te maken

  1. Verwijder ijs en sneeuw van je voorruit met een ijskrabber!?
   En zet je ruitenwissers niet aan voordat je voorruit volledig ijsvrij is, omdat je ze op deze manier kan beschadigen.
  2. Warm de auto langzaam op
   Zet de kachel op de voorruit. Begin met de airco om condensvorming te voorkomen. Hierna kan je langzaam de temperatuur verhogen om jezelf ervan te verzekeren dat je goed zicht hebt.
  3. Gebruik een anti-regen spray om het ijs makkelijker te verwijderen
   Een beetje anti-regen spray doet wonderen als je in de ochtend minder tijd kwijt wil zijn aan ijskrabben. De spray zorgt ervoor dat ijs zich niet kan hechten aan het glas, waardoor je deze gemakkelijk van de voorruit veegt. Nog een voordeel van deze spray: ook tijdens regenachtig weer zal je beter zicht houden, omdat de regen sneller van je voorruit glijdt. Daarnaast worden je ruiten aanzienlijk minder vuil en werkt een dosis tot vier maanden lang.
  4. Laat je auto niet stationair draaien terwijl je zelf aan het krabben bent
   Tenslotte wil je niet aan je verzekeraar uit hoeven te leggen dat je auto gestolen is, omdat je deze onbemand en met de sleutels in het contact achter hebt gelaten.
  5. Gebruik geen andere voorwerpen om ijs te verwijderen
   Een veel gezien 'object' om ijs te verwijderen is nog altijd het ‘goede oude’ pasje. Niet bepaald goed voor je (pin)pas, maar het kan ook nog eens zorgen voor krassen.
  6. Gebruik geen kokend water om je voorruit te ontdooien!
   Het plotselinge temperatuurverschil kan ervoor zorgen dat je bevroren ruit barst. Geen goedkoop geintje, maar gelukkig makkelijk te voorkomen door de waterkoker gewoon te gebruiken waar hij voor is gemaakt: Een lekker kopje warme thee.

Heb jij een tip om je voorruit tijdens de winter ijsvrij, maar in goede conditie te houden? Deel deze in een reactie!


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer