Blogs

Relaxt op autovakantie met kinderen doe je zo

Geplaatst: 26 juni 2018
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Automotive
Relaxt op autovakantie met kinderen doe je zo

Op autovakantie is voor veel ouders een uitdagende gebeurtenis. Tenslotte is niet ieder kind gemaakt voor lange afstanden in een relatief kleine ruimte en zonder al te veel om zich mee bezig te houden.

Het horrorscenario betreft dan ook een urenlange autorit met huilende, klierende kinderen op de achterbank. Geen al te beste manier om je vakantie te beginnen. Dat is denk ik iedereen wel met ons eens.

Op autovakantie zonder achterbankproblemen

Hoewel menig autovakantieganger met kinderen nog weleens vergeet om spullen in laden, waar de kinderen zich in de tussentijd mee kunnen vermaken: Er zijn een tal van handige tips te vinden waarmee je (zonder al te veel in te leveren op ruimte) een relaxte autovakantie tegemoet gaat. Het is dus slim om hier bij voorbaat rekening mee te houden en ‘speelgoed en overig vertier’ mee nemen in de vakantie-inventarisatie.

Maar wat neem je dan zoal mee om je kinderen in de auto te vermaken?

Met stip op een: een tablet/ dvd-speler/ mobiele telefoon Natuurlijk met autolader, want zo’n ding houdt het ook niet eeuwig vol. Het is tevens slim om bij voorbaat spelletjes en filmpjes te downloaden, omdat het (zeker bij) vakanties over de grens anders nogal een prijzige bedoeling wordt.

Voor ieder kind een rugzakje met dingen zoals:
Een kleurboek, kleurpotloden en een (luister)boekje. Eigenlijk alles waarvan je denkt/ weet dat je kinderen dit kunnen waarderen.
Bij de Action kan je bijvoorbeeld kleine cadeautjes kopen zonder dit al teveel kost en toch voor urenlang vermaak kan zorgen.

Een kussen en dekentje
Voor als ze onderweg een keer in slaap vallen. Zo liggen ze er in ieder geval warmpjes en een beetje comfortabel bij. Iets wat ook aanzienlijk in het humeur kan schelen, zo voor de rest van de reis.

Je kan ook zelf wat spelletjes verzinnen voor onderweg Zoals: ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet, woorden maken van nummerborden, autobingo enzovoorts.

Extra tips:

  • Plan een overnachting in bij een reis langer dan een x-aantal uur
    Niet voor iedereen weggelegen, maar het scheelt vaak al massa’s als alle gezinsleden een beetje fatsoenlijk hebben kunnen slapen, eten en ontspannen. Bij een autovakantie richting Spanje kiezen bijvoorbeeld veel mensen voor een overnachting in Frankrijk. Ga je naar Italië, dan is een overnachting in Zwitserland gebruikelijk.
  • Plaspauzes zijn (zeker in het geval van kinderen) heel erg belangrijk. Probeer dus vooraf een beetje te bedenken na om de hoeveel tijd je deze in wilt plannen en hier ook rekening te houden qua hoeveel er in de auto gedronken wordt.
  • Een ware nachtmerrie is als je kind tussen stoppunten ineens schreeuwt dat er wel “heel nodig geplast” moet worden.
  • Gelukkig zijn er plaszakjes en zelfs speciale mini-urinoirs verkrijgbaar voor als een tankstation voorlopig geen optie lijkt.
  • Vertrek 's nachts. Zo zijn de kinderen nog soezig en slapen ze waarschijnlijk in de auto snel weer verder en je vermijdt op deze manier files. Het is even pittig, maar wel de moeite waard!
  • Probeer drukke wegen zoveel mogelijk te omzeilen. Ook al is dit niet altijd mogelijk. Zeker niet tijdens het hoogseizoen.

Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Auto verkopen

Relevante artikelen