Blogs

5 redenen om je motorrijbewijs te halen

Geplaatst: 17 april 2019
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Motor
5 redenen om je motorrijbewijs te halen

Speel jij ook al met de gedachte om je motorrijbewijs te halen? Je bent niet alleen! Want het aantal motorrijders op de weg neemt ieder jaar toe.

Maar motorrijlessen zijn duur, een motor misschien nog wel duurder, een motor is niet praktisch bij slecht weer enzovoorts, enzovoorts.
Smoesjes. Dat is wat wij ervan vinden. Tenslotte zijn al deze punten echt minimaal tegenover wat een motorrijbewijs voor je gaat doen. Wat het met je doet als je jouw motordroom waar kan maken.

De voor- vs. de nadelen

Oké motorrijlessen zijn dan ook echt duur, een motor is ook aardig aan de prijs. En een motor moet onderhouden en verzekerd worden en je houdt met een motor een stuk minder ruimte over in de schuur, voor ‘andere dingen’.
Maar gelukkig staan hier ook nog een tal van voordelen tegenover die misschien wel nog kunnen overtuigen om je motorrijbewijs te halen.

Daarom: 5 redenen om je motorrijbewijs te halen

 1. Een motor is goedkoper dan een auto
  Niet alleen in aanschaf en ouderhoud, maar ook qua brandstofgebruik. Handig, omdat een motor ook prima kan voor langere afstanden. Naar het werk bijvoorbeeld.
 2. Geen files
  En als je dan besluit om op de motor naar het werk te gaan manoeuvreer je jezelf gemakkelijk door de drukke ochtendspits. Zelfs tijdens een eerste motorrijles zal je al snel merken hoe ‘vrij’ je jezelf kan bewegen op de motor, terwijl je met een auto toch flink beperkt bent. Zeker als het flink druk is op de weg.
 3. Je maakt een hele hoop nieuwe vrienden
  Motorrijders kan je zien als een grote, gezellige familie. Er is altijd wel een club die ervoor in is om samen te touren. Maar ook bij gewoon passeren kan er altijd wel een vriendelijk knikje vanaf. Gezellig!
 4. Motorrijden kan prima in de winter en is ronduit genieten in de zomer
  Natuurlijk is motorrijden met koud weer niet bepaald aantrekkelijk, maar het kan prima. Een motorpak is winddicht, waterdicht en met een speciaal thermopak; aangenaam warm als het kwik onder het nulpunt daalt.
  In de zomer, daarentegen, is motorrijden een genot. Het zonnetje op je gezicht, met een aangenaam koel windje tijdens het rijden. Het is natuurlijk niet voor niets dat je bij de eerste zonnestralen, ineens heel veel meer motoren op de weg voorbij ziet scheuren.
 5. Een motor geeft een vrijheidsgevoel
  En je komt op plekken die je met de auto niet bereiken kan. Op internet zijn meerdere websites te vinden waar uitgebreide, mooie routes te vinden zijn.
  Dit betreffen routes door Nederland, maar ook kriskras door Europa (als je echt avontuurlijk bent). Er bestaan zelfs speciale campings voor motorrijders. Wat wil je nog meer?

Heb jij getwijfeld over het halen van je motorrijbewijs? Wat gaf uiteindelijk voor jou de doorslag om het motorrijbewijs toch te halen?


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Motor verkopen

Relevante artikelen