Blogs

Positief nieuws na de schades van afgelopen stormen

Geplaatst: 1 maart 2022
Geschatte leestijd: 3 minuten
Categorie: Automotive
Positief nieuws na de schades van afgelopen stormen

Ben je inmiddels alweer bijgekomen van storm Eunice en aan het genieten van de heerlijke zon? Wellicht heeft uw schutting het niet overleefd zoals bij vele anderen of is er een boom in de buurt omgevallen. Ook kunt u schade aan uw occasion hebben wat gevolg kan hebben voor uw portemonnee. Dekt de verzekering de stormschade aan uw voertuig? Daar kom je binnen enkele minuten achter!

Een half miljard aan schade

In totaal is er door de stormen in Februari een minimumbedrag van een half miljard euro1 aan schade ontstaan. In een maand tijd is dat gigantisch. Dit zijn schades aan woningen, bedrijfspanden en auto’s. De dakdekkers, loodgieters en garages hebben overuren gemaakt. Wellicht heeft u er ook één gebeld.

De verzekeringen werken zich in de rondte

De verzekeringen hebben vele aanvragen voor vergoedingen gekregen. Zo ook autoverzekeringen. Dat is niet zomaar, want iedereen die zijn auto Beperkt Casco of All Risk verzekerd heeft, krijgt in principe de kosten vergoed bij extreem weer. Zorg er wel voor dat je de kleine lettertjes van je autoverzekering leest, want hiermee is niet alles gezegd. Bij een WA verzekering ontvang je geen vergoeding voor stormschade. Het KNMI geeft een melding zodra er extreem weer is. Hier is sprake van zodra een uurgemiddelde windsnelheid tussen de 75 en 88 kilometer per uur gemeten wordt2.

Wat wordt precies vergoed bij stormschade?

Blik- en lakschade wordt vergoed door de verzekeraar. Dit is namelijk ontstaan door een omgewaaide boom, takken die van de bomen af vallen en door de harde wind alle kanten op vliegen, dakpannen die van de daken loslaten of ladingen van andere verkeersdeelnemers. Daarnaast wordt waterschade als gevolg van een overstroming en ruitschade door een flinke hagelbui ook vergoed3.

Voortaan geen WA verzekering meer

Zodra je weer van autoverzekeraar en pakket kunt wisselen, kun je rekening houden met het feit dat er steeds vaker sprake is van extreem weer4. Er is dus meer kans op schade aan je voertuig dan in het verleden. Heb je een occasion dat als gevolg van flinke blik- of ruitschade naar de sloop of demontage mag? Meld je auto dan HIER aan en ontvang nog een leuk bedrag ervoor terug!

Bronvermelding:

1 Ruim 500 miljoen euro schade door februaristormen. Verbond van verzekeraars.
2 Uitleg over Storm. Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut. Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
3 Wordt Stormschade vergoedt? Autoschade door extreem weer. ANWB.
4 Uitleg over extreem weer. Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut. Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.


Marieke van de Wiel
Geplaatst door
Marieke van de Wiel
Delen
Auto verkopen

Relevante artikelen

De export van occasions naar Afrika en oostbloklanden
De export van occasions naar Afrika en oostbloklanden
22/02/2022
Over de hele wereld worden auto’s gereden. Zo ook in de oostbloklanden in Europa en in Afrika. Deze worden vaak geïmporteerd vanuit landen zoals Nederland. Hier is vooral de afgelopen jaren veel commotie over. Wordt dit wel milieubewust gedaan? En gaan alleen [...]
Prijzen tweedehands auto nog nooit zo hoog als in november
Prijzen tweedehands auto nog nooit zo hoog als in november
27/01/2022
De prijzen van tweedehands auto’s zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen november. Dit blijkt uit de cijfers van Autoscout24. Dit is gunstig voor de autoverkopers, maar voor de koper is dit iets minder goed nieuws. Tenslotte moet je nu dieper in de buidel [...]
Auto verkopen aan autodealer: waar moet je op letten?
Auto verkopen aan autodealer: waar moet je op letten?
18/11/2021
Als je een auto wil gaan verkopen dan kan het zo zijn dat je niet zo goed weet waar te beginnen. Natuurlijk kan je denken: ‘Door deze te koop te zetten, toch? Maar daarmee ben je er nog niet, want het is verstandig om vooraf na te denken aan wie je jouw auto wil [...]