Blogs

Zoek je een caravan? 5 types om je op weg te helpen

Geplaatst: 17 april 2019
Geschatte leestijd: 4 minuten
Categorie: Caravan
Zoek je een caravan? 5 types om je op weg te helpen

Een eigen caravan. Je zal niet de eerste Nederlander zijn met deze prachtige, vakantiedroom. En terecht! Want een caravanvakantie is een unieke ervaring. Ben je jezelf toevallig aan het oriënteren of een caravanvakantie wel iets voor jou is, dan is het een goed idee om bekend te zijn met wat voor een types caravans er bestaan.

Groot, klein, gemakkelijk, compact. Eigenlijk is er voor iedereen wel een bepaald type caravan te bedenken. Waar je keuze uiteindelijk op valt is persoonlijk en om deze reden is het zo belangrijk om vooraf een beeld te krijgen van welke types caravans er op de markt te vinden zijn.

Wij geven je een beeld van 6 types caravans.

 1. De vouwwagen
  Compact, licht, gemaakt van tentdoek maar toch voorzien van verrassend veel ruimte. De gemiddelde vouwwagen heeft ongeveer 6 tot 8 slaapplaatsen en eenmaal ingevouwen neemt deze zelf nauwelijks nog ruimte in beslag. Met recht een ‘goochelaar’ onder de caravans, dus! Ideaal voor mensen met een kleine auto.
 2. De ‘ouderwetse caravan’
  Modelletje Bassie en Adriaan. Kortom: Zo retro als je het maar kan hebben en vaak zeer geliefd onder de liefhebbers van alles wat ‘vintage’ is. Het heeft ook wel een bepaalde allure, op pad met een dergelijk modelletje. Wij weten in ieder geval zeker dat je er veel bekijks mee gaat krijgen. Zelfs al betreft het niet het rood-met-gele exemplaar zoals we heb kennen uit onze favoriete kinderserie.
 3. Een Kipcaravan
  Kipcaravans stonden vroeger al bekend om hun hoge kwaliteit, maar ook om het feit dat ze compact en licht waren. Dus ideaal voor mensen die het niet zien zitten om een immense sleurhut mee de weg op te nemen. Tegenwoordig verkoopt Kip ook grotere maten caravans, net zoals veel merken compacte maten aan hun caravanassortiment hebben toegevoegd. Tevens goed voor mensen met een kleine auto.
 4. De welbekende tweepersoonscaravan
  Misschien wel het meest populaire type caravan op de markt. Geen gedoe met een uitklapbed en qua inrichting ben je al snel van alle gemakken voorzien. Een vakantiehuis(je) op wielen met een vast bed, een toilet, keuken en zithoek(je), welke meestal uit te klappen is tot een of een- of tweepersoonsbedje.
 5. En dan is er natuurlijk nog crème-de-la-crème onder de types caravans
  Dit type caravan heeft meer weg van een hotelkamer, dan dat je het idee hebt op kampeervakantie te zijn. Prima! Voor de mens die van luxe houdt en voor koppels die het maar niet eens kunnen worden over of het een 4-sterrenhotel of 4-wielenvakantie gaat worden dit seizoen. Na een weekje op weg met deze luxe hotelkamer op wieltjes, gaat zelfs de meest doorgewinterde luxepoes nog overstag!

Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Motor verkopen