Op caravanvakantie tijdens de coronacrisis

op-caravanvakantie-tijdens-de-coronacrisis.png
14 mei 2020
Geschatte leestijd: 7 minuten
Deel dit op

Normaal gesproken ga je op caravanvakantie door je kampeerplaats te reserveren, alles klaar te maken en de weg op te gaan. Helaas ligt dit momenteel iets anders. Veel mensen zien vooral hun vakantie in het buitenland in het water vallen, maar ook in Nederland, nu het kampeerseizoen normaal gesproken volop op gang komt.

Zijn de campings in Nederland open?

Vanaf 1 juli mogen Nederlandse campings hun sanitaire voorzieningen weer openen. Op die datum mogen ook de restaurants weer open. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren is nog onder voorbehoud, omdat de overheid deze beslissing kan herzien als het coronavirus weer een opmars maakt.

Met de caravan of camper naar het buitenland

Veel landen waar we normaal gesproken met de caravan naartoe trekken hebben momenteel een inreisverbod. Hierdoor is naar het buitenland met de camper of caravan momenteel geen optie. Wanneer deze inreisverboden komen te vervallen is nog niet duidelijk.

Op caravanvakantie in Nederland tijdens de coronacrisis

Vooralsnog gaan de meeste campings weer open vanaf 1 juli. Er zijn echter ook campings waar je terecht kan, maar waar de sanitaire voorzieningen en gezamenlijke ruimtes gesloten zijn. Je kan hier dus wel kamperen, maar alleen als je caravan eigen voorzieningen heeft. Dit geldt voor campings in o.a. Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid, Haaglanden, Zuid-Holland Zuid en Brabant. Als je dus er echt even op uit wil dan is het mogelijk, maar het is heel belangrijk om per veiligheidsregio te informeren wat is toegestaan.

Is kamperen wel leuk nu alles gesloten is

Natuurlijk is een camping lang niet zo gezellig als je niet met elkaar naar een restaurantje kan. Echter is het (juist nu) voor veel mensen even een aangename afwisseling. Het kan dus zomaar zijn dat je er misschien toch even met de caravan op uit wil. Al is het maar voor een weekendje en zeker nu het weer zich van zijn beste kant laat zien. Daarnaast zijn er een tal van dingen die je in- of buiten je caravan of camper kan doen. Je kan een wandeling maken, gezamenlijk barbecueën, spelletjes spelen met het gezin of gewoon genieten van de rust. Daarnaast staat je (peperdure) caravan of camper niet stil en kan je er alsnog gebruik van maken. Ook al loopt het seizoen niet zoals voorgaande jaren.

Is het verstandig om naar de camping te gaan?

Vooralsnog wordt er vanuit de overheid aangeraden om zoveel mogelijk thuis te blijven, maar gelukkig worden bepaalde maatregelen al versoepeld en kan je dus makkelijk, ontspannen genieten van een (beperkte) caravanvakantie tijdens de coronacrisis. De kinderen kunnen gezamenlijk buitenspelen, je kan genieten van de buitenlucht en er is echt wel iets van sociaal contact. Let er echter op dat je ten alle tijden anderhalve meter afstand kan houden en jezelf houdt aan de door de overheid gegeven richtlijnen. Dan is er geen bezwaar om er even lekker op uit te gaan.


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer