Blogs

Op caravanvakantie in de nazomer. De voor- en nadelen

Geplaatst: 4 september 2018
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Caravan
Op caravanvakantie in de nazomer. De voor- en nadelen

De zomervakantie is in de meeste delen van het land alweer voorbij. Dit betekent ook dat de meeste kamperende Nederlanders, inmiddels weer genieten van het comfort van hun eigen huis. Is het daarmee ook gelijk tijd om de caravan naar stalling te brengen?

Natuurlijk niet! Want ook in het najaar kan je er gewoon heerlijk op uit met je caravan of camper. Het is vanzelfsprekend niet hetzelfde als in de zomer, maar wat is er bijvoorbeeld lekkerder dan nazomeren op een fijne vakantiebestemming?

Maar waar ga je dan naartoe?

Dit ligt natuurlijk aan wat je zelf wil. Voor fijn nazomerweer kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om eropuit te trekken richting Zuid-Europa. Waar, ook in het najaar, de temperaturen gemiddeld hoger liggen.
Geen zin in een lange reis? Dan kan je altijd kijken naar Nederland of België. Misschien zelfs wel gewoon op de vertrouwde camping.

Voordelen en nadelen van op vakantie gaan met de caravan in het najaar

Het eerste en voornamelijk nadeel is natuurlijk het weer . Iets waar je zeker wanneer je eropuit trekt binnen Nederland best rekening mee mag houden. Het kan er in het najaar namelijk best grillig aan toe gaan.
Gelukkig kan het najaar zich ook van zijn beste kant laten zien en in een caravan is het meestal niet lastig om droog te blijven. Loop je liever geen risico? Dan is het zuiden van Europa een betere optie om de caravan nog een laatste ‘uitje’ te gunnen alvorens deze op stalling gaat.

Nog iets om rekening mee te houden zijn de temperaturen . In het najaar is het vaak langer en sneller donker en zijn de nachten een stuk kouder. Op zich geen echt nadeel, want dit kan harstikke knus zijn, maar wel iets waar je rekening mee moet houden om te voorkomen dat je ’s nachts bibberend in de caravan ligt.

Een voordeel en een nadeel is de drukte of eigenlijk het gebrek áán drukte. De een vindt een overvolle camping namelijk reuze gezellig, waar een ander de rust prefereert.

Een groot voordeel is dat op vakantie gaan in het najaar een stuk goedkoper is . Zo kan je redelijk voordelig kamperen in de maanden september/ oktober. Iets wat de Nederlandse portemonnee zeer gelukkig maakt, zo vlak na die dure zomermaanden.

Een caravanvakantie in de zomer, is niet te vergelijken met een laatste tripje in de nazomer. Laat dit je echter niet tegenhouden om er nog lekker op uit te gaan voor de winter zijn intrede maakt. Kamperen in de nazomer is heerlijk, knus, gezellig en goedkoop. Kortom: de perfecte gelegenheid om er nog even op uit te trekken en te ontsnappen uit de hectiek van alledag. Gewoon doen, dus!

Heb jij tips voor de beste kampeerlocaties voor in de herfst? Deel deze in een reactie!


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Motor verkopen