Blogs

Lada komt met budget camper voor iedereen

Geplaatst: 4 juni 2019
Geschatte leestijd: 4 minuten
Categorie: Camper
Lada komt met budget camper voor iedereen

Lada komt met budget camper voor iedereen die een nieuwe camper iets te duur vindt

Een camper is een dure investering en eentje die niet iedereen zich kan veroorloven. Ongeacht de voorliefde voor kamperen, campers en caravans. Voor deze mensen is er nu een oplossing bedacht, want het merk Lada heeft een zogenaamde ‘budgetcamper’ op de markt gebracht. Een die aanzienlijk goedkoper is dan de reguliere campers die op de markt zijn gebracht.

Een nieuwe camper kost ongeveer 60.000. Een eenmalige uitgave aan een voertuig waar men veel vakantieplezier aan zal beleven, maar wel een kostenplaatje wat menig vakantieganger tegenhoudt om een camper aan te schaffen.

Tweedehands camper

Op het gebied van caravans zijn er al langere tijd zowel dure, als goedkopere alternatieven te vinden. Qua campers is dit aanbod schaars, waardoor mensen zich veelal beroepen op andere, voordeligere alternatieven. Tweedehands campers en huurexemplaren zijn om deze reden een veelgebruikte oplossing voor de mensen die een dergelijk bedrag niet kunnen (of willen) opbrengen. Een reden voor het bedrijf om deze groep tegemoet te komen. Dit door een camper te creëren die voor slechts 20.000 euro in de showroom staat.

Lada Granta

Lux-Form, een in Moskou gevestigd bedrijf, heeft de camper ontwikkeld. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de bouw van verwijderbare kampeermodules op basis van een kleine sedan die in Nederland niet geleverd wordt, de Lada Granta. Desondanks is de Lada-camper goedkoop, maar zeker niet slecht uitgerust.

Specificaties

De camper is gemaakt voor twee personen. De woonruimte is anderhalve meter hoog, twee meter lang en 1,6 meter breed. Het bed is inklapbaar en 1,6 bij 1,9 meter. De complete lengte van de camper bedraagt vijf meter.

In de woonkamer zit een kast, keuken met fornuis en gootsteen en badkamer met douche, wc en wastafel. De camper bevat een verwarmde 70 liter tank voor zoet water en de Lada-camper is voorzien van tanks met propaan en elektriciteit. De camper moet zo tussen de 17.500 en 27.500 euro gaan kosten. Wat betekent dat een nieuw exemplaar meer dan de helft goedkoper is dan elk ander, nieuw exemplaar.

Nadeel

Er is aan een nadeel. Het is nog niet zeker of deze camper ook in West-Europa geleverd gaat worden. De verkoop van de Lada Granta is in april dit jaar stopgezet.

Bron: AD.NL/ Lada Online
Foto: LadaDenise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Voertuig verkopen