Blogs

Is een caravan iets voor jou? Je kan een caravan ook huren!

Geplaatst: 11 april 2018
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Caravan
Is een caravan iets voor jou? Je kan een caravan ook huren!

Een caravan is aan de prijzige kant, dus je koopt er nooit 'zomaar' één. Je weet echter nooit of een vakantie per caravan iets voor jou is voordat je het hebt geprobeerd, maar om nou zo’n investering te doen zonder dat je weet wat je kan verwachten? Gelukkig is er een ander alternatief: een caravan huren!

Een liefhebber van het 'caravanleven'?

In gedachten zie je jezelf al gaan. Met de sleurhut op weg naar Spanje, waar je een x- aantal weken in alle rust kan vertoeven op een gezellige familiecamping.
Dat is toch heerlijk en wat kan er precies misgaan?
Om te beginnen is een caravan een flinke investering. En het kan zomaar zijn, dat je als ‘leek’ na je eerste keer kamperen toch besluit dat het hele kampeerleven niet voor jou is weggelegen. Een caravan is tenslotte toch echt voor de liefhebber en niet geschikt voor de vakantieganger die zichzelf liever een week laat pamperen in een all-inclusive hotel, onder de Turkse zon.

Een veilig alternatief is dus eerst een caravan huren, alvorens je overgaat op aankoop. Voor een weekend, of misschien zelfs voor een heel seizoen!
Je kan er zelfs voor kiezen om gebruik te maken van het type caravan wat je toevallig op het oog hebt. Al is het maar om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van alles wat het ‘caravanleven’ met zich meebrengt.

Maar waar huur je zoal een caravan?

Er zijn particulieren die hun eigen caravan ter verhuur aanbieden. Veelal met tussenkomst van een verhuurbedrijf. Caravanbedrijven bieden ook nog wel eens bepaalde types caravans te huur aan. Nog een leuk weetje: dikwijls worden deze na verhuur verkocht. Iets waar je na de kampeerperiode je voordeel mee kan doen.

Dus waarom eerst een caravan huren en dan pas kopen?

Een caravan huren doe je niet alleen om te kijken hoe het bevalt op het gebied gebruiksgemak, overigens! Maar denk ook eens aan het is om grote afstanden te rijden met een ‘woning’ op wieltjes achter jouw personenwagen. Voor de een absoluut geen probleem, voor de ander een regelrechte uitdaging.
Ook het dagelijkse onderhoud, onderhoudskosten en zelfs het parkeren op de standplaats kan een uitdaging zijn. En tevens een verplichting die je bij aankoop voor nog vele vakanties besluit aan te gaan.
Kortom: meer dan genoeg stof om over na te denken en best iets waar je van mag proeven alvorens je tot aanschaf overgaat.

Heb jij eerst gehuurd voordat je jouw caravan kocht of ben je direct in het diepe gesprongen? Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen!


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Motor verkopen