Blogs

Je caravan uit de stalling. Hoe kan je jezelf voorbereiden

Geplaatst: 19 maart 2019
Geschatte leestijd: 4 minuten
Categorie: Caravan
Je caravan uit de stalling. Hoe kan je jezelf voorbereiden

Het is bijna zover. De caravan mag bijna uit de stalling! Maar waar moet je op letten voor je op je allereerste caravantripje gaat?

Het is bijna lente. Dat betekent dat de caravan uit de stalling mag!

Twee weken geleden hebben we er al even van mogen proeven: Heerlijk zacht lenteweer. Iets wat menig caravaneigenaar waarschijnlijk dolenthousiast gemaakt zal hebben.
Tenslotte is er niets waar deze zich meer op verheugt dan het kampeerseizoen 2019. Het weer laat nu weer even wat te wensen over, maar dat houdt ons natuurlijk niet tegen om vast wat voorbereidingen te treffen. Om dadelijk als het lenteweer écht losbarst, zonder zorgen op reis te kunnen gaan.

Wat kan je doen zolang je caravan (nog even) op stalling staat?

Schoonmaken!

Ja, ook als je de caravan compleet hebt uitgesopt voor deze op stalling ging. Je zal namelijk merken dat ook een caravan die maandenlang stil heeft gestaan best smerig kan worden. Kortom: goed poetsen. Van zowel binnen als buiten en vergeet vooral de kastjes niet.

Ook is het slim om de watertank en leidingen na de winter nog een keer goed schoon te maken. Stilstaand water staat namelijk garant voor bacteriegroei en dit kan zorgen voor zeer nare maag- en darmklachten. Iets waar je niet tegenaan wil lopen tijdens je eerste tripje met de caravan.

Je kan ook alvast beginnen met inruimen

Het serviesgoed, beddengoed... Dit zijn zaken die je makkelijk alvast in kan ruimen voordat je caravan uit de stalling wordt gehaald.
Dit scheelt uiteindelijk weer tijd als je besluit om dan ook echt aan het eerste tripje van het jaar te beginnen.

Waar moet je op letten als je caravan uit de stalling is gehaald?

Nu kan er, hoe jammer ook, heus weleens kapotgaan terwijl je caravan nog in ‘winterslaap’ is. Nog vervelender is als je hierachter moet komen als je bepakt en bezakt op de snelweg rijdt.

Controleer dus altijd:

  • De accu’s. Werken ze nog of zijn ze goed opgeladen?
  • De batterijen. Vervang de batterijen van bijvoorbeeld de rook- en koolmonoxidemelder. Maar ook die van de verwarmingsontsteker. Zo kan je in ieder geval even vooruit.
  • Dit geldt ook voor de gasflessen. Controleer of er genoeg gas inzit.
  • De banden. Zijn de banden niet droog en zitten er geen scheurtjes in? Het is ook slim om de bandenspanning te controleren voordat je op reis gaat!
  • De remmen. Deze kunnen gedurende de wintermaanden een beetje zijn gaan roesten. Dus rem in het begin rustig aan om dit probleem ook weer makkelijk te verhelpen.

Heb je geen idee waar je naar moet kijken of wil je zeker weten dat je 100% voorbereid op reis gaat? Dan is het wellicht een idee om je caravan te laten keuren als deze van stalling komt.


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Motor verkopen

Relevante artikelen