Blogs

Voorpret voor het voorjaar: Is jouw caravan vakantieklaar?

Geplaatst: 24 januari 2018
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Caravan
Voorpret voor het voorjaar: Is jouw caravan vakantieklaar?

Hoewel het weer ons ogenschijnlijk nog in de steek laat: Het is over slechts een paar weken alweer voorjaarsvakantie. Hiermee gaat ook officieel het kampeerseizoen weer van start. Wij vinden januari alleen al de uitgesproken reden om vroegtijdig in de vakantiestemming te komen. En dit doen we door onszelf alvast in te lezen over hoe je jouw caravan vakantieklaar maakt. Want een beetje voorpret, is tenslotte de halve vakantiepret nietwaar?

Als het goed is, staat je caravan op het moment veilig in de winterstalling . De nodige reparaties zijn uitgevoerd, dus als het moment om te vertrekken daar is. Dan is het kwestie van inpakken en wegwezen. Of zijn er toch wat dingen waar je rekening mee moet houden voordat je met jouw 'sleurhut' de weg opgaat om het kampeerseizoen officieel in te luiden?

Wij zijn voor veiligheid boven alles en daarom: nog wat kleine tips voordat je over een paar weekjes vakantie kan gaan vieren met de caravan. Wij vinden het in ieder geval iets om naar uit te kijken tijdens deze druilerige dagen.

Is jouw caravan vakantieklaar?

  1. Controleer de caravan altijd op schade Het kan namelijk nog best wel eens voorkomen dat je caravan op stalling schade oploopt. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje. Hoe eerder je de schade ontdekt, hoe beter. Tenslotte wil je achteraf geen gewirwar over hoe dat ene deukje ontstaan is. Zeker niet op je vakantie!
  2. Waarschijnlijk heb je banden nog opgepompt voordat deze op winterstalling ging, maar het is desondanks slim om deze nog een keer goed te controleren voordat je besluit te vertrekken. Ook eventuele reservebanden moeten even nagekeken en eventueel opgepompt worden. En nu je 'daar' toch bezig bent: Controleer de banden ook gelijk op droogtescheurtjes.
  3. De waterinstallatie heb je waarschijnlijk nog voor de winter doorgespoeld. Wilde je dit klusje liever bewaren voor het voorjaar? Meng dan wat water met chloor om deze de volgende dag goed door te smoelen met schoon water.
  4. Controleer de trekhaak-kogel op roest en eventueel strooizout rond de stekker van de caravan en de contactdoos van de auto.
  5. Je hebt de caravan hoogstwaarschijnlijk lekker schoongemaakt om schimmels en bacterievorming te voorkomen. Loop de gereinigde componenten voor de zekerheid nog even na om deze te controleren en om te verzekeren dat alles nog naar behoren werkt. We moeten er namelijk niet aan denken dat je onverwachts met een kapotte koelkast blijkt te zitten of iets dergelijks.
  6. Je controleert de koelkast overigens het makkelijkst door de stekker in het stopcontact te steken. Binnen vijf minuten moet er warme lucht uit het ventilatierooster komen.

Wanneer haal jij jouw caravan, of camper uit de stalling? Bij de eerste zonnestralen, of misschien toch pas tijdens de voorjaarsvakantie?


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Motor verkopen