Blogs

Ford gaat auto-onderdelen maken van McDonalds koffiedrab

Geplaatst: 13 december 2019
Geschatte leestijd: 3 minuten
Categorie: Automotive
Ford gaat auto-onderdelen maken van McDonalds koffiedrab

Koffiedik. De drab na het zetten van een heerlijk bakje koffie wordt meestal gebruikt als kunstmest of huisdierenbestrijder voor in de achtertuin. McDonald’s en Ford slaan echter een andere weg in.

Wanneer koffiedrab namelijk wordt verhit en vermengd met plastic en andere additieven, kan het worden gevormd tot pallets en diverse andere vormen.

Energiezuinige auto-onderdelen van koffiedrab

Ford is van plan om dit materiaal, gemaakt van de koffieprut van McDonalds te gebruiken voor diverse onderdelen van het auto interieur en onder de motorkap. De onderdelen worden hierdoor 20 procent lichter en dit werkt in het voordeel van o.a. het benzine verbruik. Daarnaast is het maken van de auto-onderdelen van koffiedik zo een 25 procent energiezuiniger ten opzichte van overige materialen.

Koplamp behuizing

Het eerste auto-onderdeel zal van dit materiaal zal een koplamp behuizing zijn. Met een beetje hulp van Competitive Green Technologies, het bedrijf wat voor Ford het koffiedik verwerkt en de leverancier van Ford; Varroc Lightning Systeems, zal de eerste behuizing aan het einde van het jaar in productie worden genomen.

Duurzaam alternatief

Voor iedere behuizing worden ongeveer 300,000 koffiebonen gebruikt. Ze zijn daarnaast een stuk duurzamer, omdat het materiaal wat van de koffiebonen wordt gemaakt een stuk beter tegen hitte kan. McDonalds verwacht een groot aandeel van de Noord-Amerikaanse koffieprut aan Ford te leveren. In 2018 heeft de fastfoodketen ongeveer 822 miljoen kopjes koffie verkocht in de Amerikaanse McCafe’s.
Beide bedrijven hebben plannen om verder te kijken naar meer manieren om samen te werken aan duurzaamheidsinspanningen. Inclusief het gebruik van andere McDonalds-restjes om te verwerken tot iets bruikbaars voor in de auto-industrie.

Bron: MSN.com


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Auto verkopen

Relevante artikelen

Waarom zou iemand een schadeauto willen kopen
Waarom zou iemand een schadeauto willen kopen
17/12/2018
Schade rijden met je auto is zuur. Zeker als het (voorheen) een nog onbeschadigde auto was. Soms is het zelfs zo dat de schade dusdanig is, dat reparatie duurder is dan de auto zelf. Maar dit betekent niet dat dit een auto waardeloos maakt. Sterker nog: een schade auto is [...]