Een camper huren. Dit zijn de 5 voordelen

een-camper-huren-de-5-voordelen.jpg
24 juni 2020
Geschatte leestijd: 5 minuten
Deel dit op

Kamperen in eigen land is dit jaar ‘hot’. Natuurlijk niet geheel zonder reden, want door de coronacrisis blijven veel Nederlanders nu eenmaal liever in eigen land. ‘Camper’ is niet voor niets massaal gezocht in de zoekmachines en op Marktplaats. Nu is een camper kopen niet iets wat je zomaar doet. Dit is een investering met oog op een potentieel jarenlange verbintenis. Gelukkig kan je ook je camper huren!

Vanaf 15 juni de voorzieningen en restaurants op de camping weer open. Iets wat een campervakantie in eigen land komende zomervakantie weer een stuk aantrekkelijker maakt. En dat is te merken, want Nederlanders zijn massaal op zoek naar een vakantiebestemming binnen eigen land en willen misschien toch wel eens de camping proberen.

Voordelen van een camper huren

Een doorgewinterd kampeerder weet hoe het zit: een caravan of camper koop je niet zomaar. Het is een (grote) investering, waar je jarenlang plezier van wil hebben. Dit ga je niet doen als je niet zeker bent van je standpunt over kamperen of de aanschaf van zoiets als een camper. Om goed te kunnen pijlen of een camper voor jou het geld, de onderhoud en de stalling waard is kan je ook kijken om er een te huren. Al is het maar voor dit seizoen. Dit zijn de voordelen.

 1. Een voordelige manier om een camper uit te proberen
  Een eigen camper kost geld. Denk aan wegenbelasting, stallingskosten, de verzekering en het overige onderhoud. Dit schrikt de kampeerliefhebber meestal niet af, omdat een camper (en caravan) garant staan voor jarenlang voordelig vakantieplezier. Een camper huren geeft je de gelegenheid om zonder vaste, financiële verplichtingen te kunnen bepalen of je dit ervoor over hebt.

 2. Voor korte of langere tijd een camper huren
  Wil je er gewoon eventjes op uit? Of was je van plan om aankomende zomervakantie op het gemakje door Nederland te toeren? Als je een camper huurt dan maakt dit niets uit, omdat je zelf kan bepalen voor hoelang je dit gaat doen. De meeste verhuurbedrijven hanteren wel een minimale huurtijd van twee weken in het hoogseizoen.

 3. Benzine
  Bij veel verhuurbedrijven zitten de benzinekosten bij de huurprijs inbegrepen. Hoeveel hangt af van de tijd dat je huurt. Als je onverhoopt toch meer kilometers rijdt dan wat het bedrijf als ‘vrij’ heeft aangegeven, dan betaal je een meerprijs per kilometer.

 4. De service
  Als je een eigen camper hebt dan moet je er zelf voor zorgen dat je voertuig is schoongemaakt, opgepoetst en gecontroleerd voordat je op vakantie gaat. Een verhuurbedrijf zorgt dat alles is geregeld en dat je klaar bent om te gaan. Zaken zoals gasflessen, toiletvloeistof en alle overige benodigdheden worden bij de camper meegeleverd. Je hebt dus letterlijk nergens omkijken naar en kan jezelf met een gerust hart bekend maken met wat je tijdens een campervakantie echt nodig hebt.

 5. Zonder verplichtingen een camper proberen
  Wanneer je, zonder enige ervaring, een vakantie met je eigen camper probeert. Kan het geheel nodig overweldigend zijn. Een huurcamper maakt je op een veilige en rustige manier bekend met wat er bij een dergelijke kampeervakantie komt kijken. Dit maakt de overstap naar het uiteindelijke kopen een stuk makkelijker. Niet te vergeten dat je de allereerste keer met je eigen camper al een stuk zelfverzekerder op pad gaat.

Waar ga jij naartoe op vakantie dit jaar en zou je een huurcamper overwegen?


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer