Blogs

Een automaat waar je jouw nieuwe, luxe sportauto uit kan trekken

Geplaatst: 19 mei 2017
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Automotive
Een automaat waar je jouw nieuwe, luxe sportauto uit kan trekken

Een Mars, zakje Chips, een blikje drinken. Bij de FEBO kan je zelfs je complete frituurmaaltijd uit de muur halen. In Singapore tillen ze dit fenomeen echter naar een compleet andere hoogte. Een heuse auto-automaat van maar liefst 43 meter hoog, waar je jouw Ferrari, Lamborghini, of Bentley uit kan 'trekken'. Hoe tof is dat?

Van sportauto, tot klassieker

Hoewel het idee is afgeleid van een automaat voor speelgoedauto's (ja echt!) is deze 15 verdieping hoge blikvanger alles behalve voor 'speelgoedwagentjes'. Van luxe sportauto's, tot klassiekers. Er is voor iedere autoliefhebber wel iets te vinden. Waaronder een McLaren 650s, een Lamborghini Aventador en een Morgan Plus 4 uit 1955, maar laten we het aantal aan Ferrari's, Bentley en Porsches niet vergeten! Maar liefst 60, luxe bolides hebben hun plek in deze hypermoderne 'garage' gevonden.

Onder aan de toren selecteer je, door middel van een gepersonaliseerde Autobahn-app, de auto naar keuze. Tijdens de twee minuten wachttijd, kan je jezelf desgewenst vermaken met filmmateriaal over de wagen die naar beneden komt. Onder begeleiding van Autobahn-personeel, uiteraard.

Innovatief en de tijd vooruit

Gary Hong, algemeen directeur bij Autobahn Motors, zegt dat de automaat is gebouwd om efficiënt gebruik te kunnen maken van de (weinige) ruimte in dichtbevolkt Singapore en om zich daarnaast ook nog eens te onderscheiden van de moordende concurrentie.

"We moesten veel auto's op kunnen slaan, maar daarnaast wilden we ook creatief en innovatief blijven," vertelde Hong aan de website Reuters.
Sinds de toren, in december 2016, is gebouwd komen er bezoekers van over de hele wereld om deze te bekijken. Al komen deze niet allemaal om een nieuwe wagen te kopen. Hong vertelde namelijk dat hij is benaderd door ontwikkelaars die het systeem graag zouden gebruiken als parkeergelegenheid, bijvoorbeeld.
Hetzelfde systeem zou overigens ook de oplossing kunnen zijn voor steden over de gehele wereld waar ruimtegebrek een toenemend probleem is, net zoals in Singapore het geval is.

Carvana

Maar hoewel een 'wagentje trekken' een hypermoderne manier is van opslag en verkoop: helemaal origineel is het idee niet.
Amerikaans bedrijf Carvana heeft sinds maart een zelfde soort systeem, van 20 meter hoog en met een capaciteit van 30 auto's en gebruikt deze om tweedehands auto's te verkopen.

Patent

Maar nieuw of niet; de auto-automaat heeft Autobahn geen windeieren gelegd. De verkoop is namelijk sinds het laatste kwartaal van 2016, met maar liefst 30% toegenomen en het bedrijf is bezig om patent te leggen op bepaalde onderdelen van het systeem. Met als doel deze te verkopen aan China en andere landen waar efficiënt ruimte benutten geen overbodige luxe is.


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Auto verkopen