Blogs

De beste horrorfilms met auto's in de hoofdrol

Geplaatst: 30 oktober 2020
Geschatte leestijd: 10 minuten
Categorie: Automotive
De beste horrorfilms met auto's in de hoofdrol

De blaadjes vallen van de bomen, buiten is het kouder en guur. Kortom: het is herfst en dat betekent dat het bijna tijd is voor Halloween. Bij uitstek de avond om de horrorklassiekers weer eens uit de kast te trekken. In het speciaal over hetgeen wat we bij OSW het leukste vinden: horror films met een (stoere) auto in de hoofdrol. Oké er zijn maar weinig films met een auto in de daadwerkelijke hoofdrol, maar toegegeven: door de jaren zijn er aardig wat indrukwekkende voertuigen voorbij gekomen in (klassieke) horrorfilms. In de meeste gevallen kan je veilig stellen dat de auto in ieder geval een zeer prominente bijrol heeft. We hebben dan ook, speciaal voor jullie, een opsomming gemaakt van de engste horrorfilms. Met de auto als (echte) ster! Death Proof De psychopathische stuntman Mike rijdt rond in een Chevy Nova uit 1970. Inclusief rolkooi die de auto letterlijk ‘death proof’ maakt. Helaas geldt dit niet voor zijn slachtoffers, want hij gebruikt de Chevy nogal letterlijk als moordwapen. En hoewel we Mike liever niet tegenkomen op de weg; de herkenbare Chevy is een auto waar iedere horror- en autoliefhebber in gezien durft te worden.


The Car Het stadje Santa Ynez wordt geterroriseerd door een mysterieuze zwarte Lincoln die uit het niets opduikt en mensen aanrijdt. De film dateert uit 1977. Kortom: een echte horrorklassieker die je als autoliefhebber niet mag missen. We durven echter niet te garanderen dat je na het zien van deze film nog op dezelfde manier naar je Citroennetje C1 durft te kijken. Je weet namelijk maar nooit of deze plotseling moordlustig wordt.


Christine Een rood-witte Plymouth Fury met de naam Christine speelt de rol van slechterik in deze gelijknamige film. Al snel na aanschaf blijkt dat de auto heel andere plannen heeft. Ze terroriseert letterlijk iedereen die in haar weg staat. Dit inclusief de nieuwe vriendin van haar eigenaar. Christine is letterlijk de jaloerse (vierwielige) vriendin die je nooit hoopt tegen te komen.

Final Destination 2 (en 4) Iedereen die de Final Destination films heeft gezien weet hoe deze reeks verantwoordelijk is voor een heel veel fobieën en mini-trauma’s. Een van de meest weerzinwekkende scenes uit het tweede deel van de reeks is dan ook de massale crash die je ziet aan het begin van de film. Je rijdt in ieder geval nooit meer met een gerust hart achter een vrachtwagen vol met boomstronken. En als dat nog niet erg genoeg was dan is er altijd nog de scene in de autowasstraat uit Final Destination 4. Tof!

Jeepers Creepers Wat is het toch met al die Chevy’s in horrorfilms? Al is het in dit geval niet per se de auto die aan het moorden slaat, maar is deze wel het vervoersmiddel van de Creeper. De echte moordenaar uit dit verhaal. Hoe dan ook: het idee van deze Chevrolet Dab uit 1941 achter je, op een verlaten landweggetje in het donker, geeft ons in ieder geval dik kippenvel.

Herbie Niet echt een horrorfilm, maar het idee van een Volkswagen Beatle met eigen wil, jaagt ons de stuipen op het lijf. Wat jij?


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Auto verkopen