Blogs

De autosloperij. Onmisbaar én milieuvriendelijk

Geplaatst: 3 augustus 2019
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Sloopauto
De autosloperij. Onmisbaar én milieuvriendelijk

Toegegeven: een autosloperij is niet het eerste wat in gedachten schiet als je gezellige plek zoekt om op rond te lopen. Maar ondanks het ietwat ‘trieste’ uiterlijk, hebben autosloperijen ten onrechte een slechte naam. Dat terwijl een autosloop een onmisbare functie heeft in de auto-industrie.

Kort gezegd: een autosloperij is een bedrijf waar mensen hun sloopauto kunnen inleveren of verkopen. Een sloopauto is een auto die het niet meer waard is om tegen hoge kosten gerepareerd te worden of gewoonweg niet meer verkocht kan worden. De auto werkt niet meer, heeft geen functie meer en is dus ‘rijp voor de sloop’. De meeste auto’s gaan na een jaar of 15 naar de sloop, hoewel de nieuwere modellen naar verwachting langer mee kunnen gaan.

Ophaaldienst

Op een autosloperij worden auto’s uit elkaar gehaald. De onderdelen die nog bruikbaar zijn worden verkocht en het overige materiaal wordt zoveel mogelijk gerecycled. Veel autosloperijen bezitten over een ‘ophaaldienst’. Dat wil zeggen dat de auto bij je voor de deur wordt opgehaald en afgerekend. Je kan er ook voor kiezen om, als dit nog mogelijk is, je auto zelf naar de sloperij te rijden.

Een autosloperij voor auto-onderdelen

Wanneer je op zoekt bent naar een betrouwbare autosloperij dan kan dat twee redenen hebben. Of je zoekt een plek waar je jouw sloopauto kwijt kan of je bent op zoek naar auto-onderdelen.
Bij een autodemontage bedrijf kan je goedkoop auto-onderdelen kopen. Iets wat zéker in het geval van oudere auto’s een stuk goedkoper is dan onderdelen van een dealer of garagebedrijf.

Betrouwbaarheid

Het is, mede dankzij het internet, heel makkelijk te achterhalen of een autobedrijf betrouwbaar is. Als je geen zin of tijd heb om dit allemaal uit te zoeken, dan kun je er ook voor kiezen om je auto aan te bieden via het internet. Wanneer je ervoor kiest om je sloopauto op OSW.nl aan te bieden, dan ontvang je dezelfde dag nog het hoogste bod op jouw auto. De auto wordt gevrijwaard en opgehaald. Dit allemaal door betrouwbare en erkende autosloopbedrijven.

Onmisbaar en milieuvriendelijk

Een autosloperij is dus lang niet zo louche als het imago doet vermoeden en betrouwbare autosloperijen zijn gelukkig gemakkelijk te vinden. De autosloop is daarom nog altijd dé plek bij uitstek om je opgebruikte auto te brengen. Niet alleen, omdat de bruikbare onderdelen op deze manier op duurzame wijze worden hergebruikt, maar ook omdat onbruikbare materialen worden gerecycled. Oude autobanden worden bijvoorbeeld weer omgesmolten tot nieuwe banden. Dit alles maakt een demontagebedrijf niet alleen milieuvriendelijk, maar ook onmisbaar. Waar zouden we anders al die onbruikbare auto’s moeten laten?


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Sloopauto verkopen

Relevante artikelen

Wat is de waarde van mijn schade of sloopauto?
Wat is de waarde van mijn schade of sloopauto?
28/05/2019
Je krijgt te horen dat je auto rijp voor de sloop is, wat nu? Wij snappen dat het emotioneel gezien lastig is om afscheid te nemen van je (sloop)auto. Daarom proberen wij je inzicht te geven in de waarde van een sloopauto. Zodat je niet achteraf het gevoel hebt dat je te [...]