Blogs

Blue Monday: waarom auto’s goed zijn voor de geestelijke gezondheid

Geplaatst: 18 januari 2021
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Automotive
Blue Monday: waarom auto’s goed zijn voor de geestelijke gezondheid

Blue Monday wordt gezien als de meest deprimerende maandag van het jaar. Of dit nu is omdat we moeten afkicken van de feestdagen, januari en februari onwijs saaie en druilerige maanden zijn of omdat we massaal tekort hebben aan vitamine D. In 2021 voelt Blue Monday zelfs wat extra grauw, want door corona hebben we sowieso vrij weinig om naar uit te kijken. Gelukkig kan je deze depridag iets dragelijker maken en je auto kan je hier bij helpen.

Hoe je auto je door Blue Monday helpt

Blue Monday is gelukkig, naast de meest deprimerende dag van het jaar, gewoon de derde maandag van januari. Kortom; de dag heeft dus sowieso genoeg potentie. Zeker als je weigert om de hele dag in bed te liggen naast een doos met tissues en een ton aan zelfmedelijden. En laat je auto nu precies hetgeen zijn wat je nodig hebt om de dag zo dragelijk mogelijk te maken.

Een auto werkt therapeutisch

Een autoritje is de uitgelezen kans om je hoofd even leeg te maken. Tijdens de rit denk je even niet aan die zware werkdag, je vervelende schoonmoeder of alles wat je nog moet doen die dag. Je bent samen met je auto en de weg. Met niets anders om jezelf zorgen over te maken, behalve met welk radiostation je vandaag een keer mee gaat blèren. Een ontspannen autorit door een gebied met weinig verkeer doet wonderen voor als je even wil onthaasten, maar zelfs filerijden na een drukke werkdag kan wonderen doen voor het verwerken van je dag. Autorijden werkt therapeutisch en dat kunnen we wel gebruiken op Blue Monday.

Creatief zijn met je auto

Je auto is zoveel meer dan alleen maar een vervoermiddel. Je auto laat zien wie je bent. Kleine details zoals het knuffeltje aan je achteruitkijkspiegel, het extra hoesje om de stoelen of het parfummetje wat je gebruikt om de auto lekker te laten ruiken; het is allemaal een manier waarop je laat zien wie je bent. Door middel van de kleinste details, maar ook door grotere aanpassingen. Met een auto kan en mag je creatief zijn! Al laat je er een compleet andere kleur overheen spuiten of kies je voor wat meer kleur qua bekleding. Het maakt niet uit wat je doet, want jij bent de kunstenaar en de auto is het canvas. Iets waar je best van mag genieten. Zeker op deze maandag.

Je komt in contact met meerdere mensen

Naar een autoshow gaan om gelijkgestemde autoliefhebbers te vinden is momenteel even niet toegestaan, maar ook online zijn er een tal van mogelijkheden om contact te leggen. Er zijn meerdere sites en fora waar autoliefhebbers samenkomen om hun liefde voor hun vierwielers te uiten. Je kan hier talloze auto gerelateerde tips, meningen en ideeën vinden. Als je wil kan je bijdragen aan de discussie door een account aan te maken en jezelf onder te dompelen in de online wereld van auto enthousiastelingen. Daar kom je dag wel mee door!

Je auto zorgt ervoor dat je buiten komt

Ja, je moet toch echt naar buiten als je de auto pakt. Dit maakt de drempel om uit de depressieve Blue Monday-bubbel te stappen en wat vitamine D tot je te nemen, een heel stuk kleiner. Ook al ga je feitelijk gezien nergens naartoe; je bent er toch even uit. Wie weet stop je ergens spontaan voor een fijne boswandeling.

Een schone auto geeft vreugde

Het kost je wellicht een beetje moeite om jezelf ertoe aan te zetten, maar ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat een schone, blinkende auto een hele hoop vreugde met zich meebrengt. Sterker nog; zo een rondje wasstraat, het interieur een beurt geven en alles even goed stofzuigen heeft ook iets therapeutisch. Daarnaast ben je toch een beetje productief geweest. Iets wat weer voor voldoening zorgt. Zelfs op een dag zoals Blue Monday.

Je auto verkopen

Om Blue Monday een beetje leuker te maken kan het ook een idee zijn om jezelf een financiële boost te geven, door je auto te verkopen. Is je oude auto aan vervanging toe? Ook op blue monday staan wij met een glimlach voor je klaar en kunnen wij je gratis helpen met je auto verkoop


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Auto verkopen

Relevante artikelen

Tips voor een veilige verkoop van je voertuig
Tips voor een veilige verkoop van je voertuig
19/10/2020 Gesponsord
Steeds vaker lees je in het nieuws dat er vanalles mis gaat bij de online verkoop van een voertuig. Zo ook laatst weer, iemand had online een afspraak gemaakt om zijn auto te verkopen, toen de koop daadwerkelijk plaatsvond heeft de koper de man neergestoken en beroofd van [...]
De Invloed van Corona op de Automarkt
De Invloed van Corona op de Automarkt
02/10/2020 Gesponsord
Het coronavirus is van grote invloed op het consumentenvertrouwen. Het CBS meldde in april dat het vertrouwen van de consumenten enorm gedaald is. In maart – net na de eerste uitbraak - lag het vertrouwen nog op -2. Vervolgens werd er een historische daling [...]
Invloed van kilometerstand op de verkoop van je auto
Invloed van kilometerstand op de verkoop van je auto
31/08/2020
De kilometerstand van je auto. Het wordt vaak gezien als een leidende factor bij de (ver)koop van een auto. De meeste mensen zien graag een jong bakkie, met relatief weinig kilometers op de teller. Logisch, maar vaak zijn deze auto’s een stuk duurder. Dus wijken we [...]