Blogs

Je auto wassen. Wat zijn de do's en dont's

Geplaatst: 10 maart 2018
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Automotive
Je auto wassen. Wat zijn de do's en dont's

Je auto wassen. Leuk, of niet. Het hoort er nou eenmaal bij. Dit lijkt overigens een redelijk voor zichzelf sprekend klusje. Echter kan het zo zijn dat je jouw auto op de verkeerde manier wast. Dit kan in het ergste geval zorgen voor beschadigingen aan je lakwerk en/ of interieur.

Je auto zelf wassen lijkt het probleem (grotendeels) op te lossen, omdat je in dit geval zelf in de hand hebt hoe je auto gewassen wordt. Wij helpen je graag op weg!

Een handig lijstje met wat je wel of niet moet doen met auto wassen

Doen!

Gebruik enkel reiniging die geschikt is voor het wassen van een auto. Kortom: Alleen de échte carwash-producten. Want hoewel sommige huishoudproducten geen kwaad kunnen; er zijn (chemische) middelen die serieuze schade kunnen veroorzaken aan je laklaag.

Gebruik een microvezel doek. Een normale, katoenen theedoek is simpelweg te ruw voor de delicate laklaag. Een microvezel doek is zachter en ook nog eens super absorberend.

De meeste producten die je gebruikt voor het wassen van je auto, hebben een handige gebruiksaanwijzing. Hierin wordt aangegeven waar het product voor gemaakt is en hoe je deze het best kan gebruiken. Volg de aanwijzingen nauwkeurig op. Ook in verband met veiligheid.

Neem je tijd! Het is namelijk meer dan zonde als je er aan het einde van het ritje achter moet komen dat je stukjes vergeten bent. Doe dus rustig aan.

Ververs het water wanneer je ziet dat het te smerig wordt. Zand zakt naar de bodem. Wanneer je met je doek, of washandschoen in het water gaat, loop je dus het risico om zand over je laklaag te vegen. Dit kan krassen veroorzaken.
Dat gezegd hebbende: het is tevens slim om je schoonmaak doeken enzovoorts ook tijdens een wasbeurt te wisselen voor een schoon exemplaar.

Niet doen!

Je auto wassen in de volle zon.

Je auto niet goed afdrogen. Vergeet dus ook de plekjes onder de motorkap, kofferbak en spiegels niet. Na verloop van tijd kan dit zorgen voor lelijke roestplekken. Grondig drogen is dus heel belangrijk. Niet vergeten!

Je hogedrukreiniger van te dichtbij gebruiken. Houd een gepaste afstand om krassen en zelfs deuken in de carrosserie te voorkomen.

Was jij jouw auto het liefste in de wasstraat, of liever zelf met de hand?


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Auto verkopen

Relevante artikelen

Autorijden met warm weer: Enkele tips om je op weg te helpen
Autorijden met warm weer: Enkele tips om je op weg te helpen
06/06/2017
De zomer laat (met horten en stoten) van zich horen. Geen moment te vroeg als je het ons vraagt. Veel mensen weten hoe koud weer ervoor kan zorgen dat je auto mankementen gaat vertonen, maar ook extreme hitte is een aanslag op je bolide. Geen pech, langs de weg Hoe [...]