Blogs

6 alternatieve auto tips voor tijdens de kerst

Geplaatst: 11 december 2020
Geschatte leestijd: 10 minuten
Categorie: Algemeen
6 alternatieve auto tips voor tijdens de kerst

Kerst en je auto... Het kan een uitdagende combinatie zijn, maar: zonder auto ben je tijdens de kerstdagen ook nergens. Hoe kom je anders bij familie, vrienden of waar je ook naartoe gaat tijdens de kerstdagen.

Gelukkig is dit ook het uitdagende niet. Nee, de uitdagingen van kerst in combinatie met je auto zit hem in heel iets anders. Dit zijn vijf kerst auto tips die je misschien niet verwacht, maar (overduidelijk) nodig gaat hebben.

Auto tips voor tijdens de kerst: De kerstboom halen

Als je een (echte) kerstboom gaat kopen, moet hij natuurlijk ook vervoerd worden. Of je moet een kerstbomenverkoper hebben gevonden die hem met alle liefde voor je deur komt afzetten.

Tip 1: Kies geen boom uit die te groot is voor je auto 

Lijkt logisch, maar toch zijn er ieder jaar genoeg mensen die een ‘klein’ inschattingsfoutje maken als het aankomt op de grootte van de boom en de wagen. Een te grote boom vervoeren die te ver uitsteekt vanuit je achterbak of op het dak wordt vervoerd is niet alleen gevaarlijk, maar ook nog eens strafbaar.

Tip 2: Het vervoeren

Een imprial is heel makkelijk als je jouw boom mee naar huis wil nemen. Je bindt de boom vast en je kan op weg. Let er wel op dat de stomp naar voren wijst. Zo voorkom je dat er onderweg, onverhoopt dennentakken voor je ruit komen te hangen. Leg daarnaast een zijl of deken onder de boom om beschadiging aan de lak te voorkomen. Vervoer je de boom in de auto? Leg dan ook een deken over je bekleding. Niemand wordt gelukkig van dennennaalden in zijn of haar derriere. En het is gegarandeerd dat je ze een jaar later nog uit je stoel plukt.

Cadeaustress

Kerstinkopen doen. Het lijkt zo leuk, maar het brengt ook de nodige stress met zich mee. Ook de cadeautjes hebben een plekje in de auto nodig. Hoe doe je dit zo efficiënt mogelijk?

Tip 3: Slim inladen 

Niet iedereen is gezegend met een achterbak waar je een halve woonkamer in kwijt kan (helaas). Dus het is belangrijk om te weten hoe je de cadeautjes slim in de auto legt. Natuurlijk is het makkelijker om ze met tas en al in de achterbak of op de achterbank te kwakken, maar je loopt het risico dat er uiteindelijk niets (of niemand) meer bij kan.

Haal de cadeaus dus uit de tassen en leg de grotere pakjes onderop. De kleinere pakjes pas je eer weer op en plaats je zo goed mogelijk in elkaar tot je weer een even oppervlakte hebt. Het lijkt een beetje alsof je Tetris aan het spelen bent, maar je zal zien dat je op deze manier veel meer cadeaus in je auto kan plaatsen. Je shopgezelschap zal je dankbaar zijn. Zo hoeft hij of zij tenminste niet naar huis te lopen.

Tip 4: Cadeautje vergeten

Het is eerste kerstdag, de winkels zijn gesloten. Oeps! Nu zijn jullie per ongeluk het cadeau voor tante Truus vergeten mee te nemen. Gelukkig zijn er onderweg altijd tankstations. Hier kan je kleine, doch bedachtzame presentjes halen. Je kan bij ieder tankstation wel een plantje, cadeaukaart of andere snuisterijen halen. Handig voor als je niet, onbedoeld, met lege handen wil aankomen. 

De post-kerstmis schoonmaak

Aan al het moois komt een eind. Zo dus ook aan de feestdagen. Het is dus tijd voor een grote schoonmaak. Al is het maar omdat je er geen zin in hebt om in de zomer nog glitters en naalden in je auto te vinden.

Tip 5: Boomhars

Glitter, dennennaalden, boomhars… Hoe hard je ook je best doet om je auto tijdens de kerst schoon te houden; er blijft altijd wel iets liggen. Vooral boomhars is een echte boosdoener voor je interieur. Met een beetje alcohol of handgel haal je dit gemakkelijk van de bekleding af. Dep een beetje van dit spul op de vlek en je kan het er binnen no-time vanaf poetsen. 

Tip 6: Naalden en glitters

Stofzuigen, stofzuigen, stofzuigen. Zo kom je in de regel wel van al die rondslingerende kerstrestanten af. Wil je echter snel en zonder al te veel moeite van de glitters en naalden af? Gebruik dan een kledingroller. Succes gegarandeerd!


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Auto verkopen