30% van de Nederlanders vindt autorijden in het buitenland eng

30-procent-van-de-nederlanders-vindt-autorijden-eng-in-buitenland.jpg
20 juli 2019
Geschatte leestijd: 5 minuten
Deel dit op

De zomervakantie staat bijna voor de deur. Dat wil zeggen dat veel mensen bezig met de voorbereidingen voor hun autovakantie. Sowieso al niet bepaald ontspannend, zeker niet als je je bedenkt dat veel Nederlanders autorijden in het buitenland eng vinden. Scheuren over de Duitse snelwegen, ‘hoogtevrees’ tijdens een ritje door de Pyreneeën… Er zijn een tal van situaties waarin Nederlanders zich niet op hun gemak voelen achter het stuur in het Buitenland.

Autorijden in het buitenland spannend

Menig mens kan heel goed begrijpen waarom autorijden voor sommige mensen niet echt ontspannend werkt. Iets waar de website Autoverzekering.nl onderzoek naar heeft gedaan. Er werden 1052 Nederlanders ondervraagd en 31 procent gaf aan autorijden in het buitenland spannend te vinden.

Commentaar over de rijkunsten

Spannend of niet: commentaar krijgen we liever niet. 61% van de ondervraagden geeft aan het irritant te vinden om commentaar te krijgen op de rijstijl. Vrouwen zijn de grootste ‘zeikerds’. Met maar liefst 35 procent aan klagende dames op de bijrijdersstoel, overtreffen ze de 17 procent van de mannen die weleens van zich laten horen.

Zekerder, maar met meer brokken

Vrouwen zijn over het algemeen onzekerder achter het stuur, maar toch zijn het de heren die op vakantie het vaakst schade rijden. Desondanks worden mannen in het onderzoek aangeduid als de ‘betere bestuurder’ als het aankomt op lange afstanden en autoritjes in het buitenland. Vrouwen zijn daarentegen weer beter in het naleven van de verkeersregels.

De schade die over het algemeen in het buitenland wordt gereden varieert van een deukje, tot total loss. Schade met door het raken van een paal staat op één met 28 procent van de schadegevallen, een bekraste zijkant en kapotte ruit staan op twee en drie met 18- en 16 procent. Slechts acht procent van de schademeldingen is gereserveerd voor een kapotte zijspiegel en de total loss-verklaring

Bron: Autoverzekering.nl


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer