Blogs

Deze 10 auto's zijn het vaakst betrokken bij een ongeval

Geplaatst: 11 juli 2017
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Automotive
Deze 10 auto's zijn het vaakst betrokken bij een ongeval

Nederland hebben er in 2015 maar liefst 113.289 verkeersongevallen plaatsgevonden. Gelukkig heeft het overgrote deel van deze ongelukken geen verwondingen als gevolg gehad, maar de auto kwam er vaak minder goed vanaf. Daarnaast wordt lang niet alle schade gemeld bij de verzekeringsmaatschappij, of überhaupt gerepareerd. Deze schade wordt vaak pas opgemerkt tijdens een keuring, bijvoorbeeld.

Auto's veroorzaken geen ongelukken

De Amerikaanse website Wikilender.com heeft een lijst opgesteld met hierin de auto's die het vaakst betrokken zijn bij auto-ongelukken en heeft hiermee ook de schade meegenomen die aanvankelijk niet gerapporteerd is gebleken. Waar het uiteindelijk aan ligt dat deze auto’s hoog scoren? Dat is onbekend, maar vergeet niet:

Auto's veroorzaken geen ongelukken, dat zijn de bestuurders!
Al met al bleek het lijstje een verrassende uitkomst te hebben en ergens is het ook buitengewoon nuttig, zelfs al zijn de cijfers afkomstig uit Amerika. Dus doe er je voordeel mee als je één van deze exemplaren (tweedehands) aan wil schaffen, of tegenkomt op de openbare weg.

We gaan een extra blokje om voor deze brokkenpiloten

We tellen af van 10 naar 1!

10: Infinity QX60

Infinity QX60

Het vervangende model voor de Infinty JX. Is het louter toeval dat dit model minder betrokken is bij ongevallen dan het ietwat oudere zusje? Desalniettemin heeft ook de Infinity QX60 een plekje op deze lijst. 8.5 procent gerapporteerde en 5.5 procent niet gemelde ongevallen zijn hiervan de oorzaak.

9: Lexus CT200h

Lexus CT200H

Bij 8.7 procent van de ongevallen was een Lexus CT200h betrokken. 5 procent van de schade is later ontdekt.

8: Cadillac ATS

Cadillac ATS

8.5 gerapporteerde ongevallen, tegenover 5.6 procent wat niet gerapporteerd is gebleken. De Cadillac ATS komt binnen op nummer 8.

7: Audi A5

Audi A5

Aah… Audi's populaire, sportieve bolide. Of een recept voor rampen? De Audi A5 heeft maar liefst 9.5 gerapporteerde ongevallen op zijn naam. 4.7 procent is niet in de boeken terug te vinden.

6: Lexus RX350

Lexus RX350

Een populaire auto in Amerika en daarom een niet zo heel verrassende 'deelnemer' op deze lijst. Bij 10.5 procent van de gerapporteerde ongevallen bleek een Lexus RX350 betrokken te zijn. Plus de 3.8 procent aan ongevallen die niet geregistreerd zijn.

5: Infinity JX

Infinity JX

Hoewel deze auto officieel niet meer wordt verkocht (vervangen door de QX60). Oudere exemplaren van dit model zijn nog regelmatig betrokken bij een ongeval. 9.3 procent van de ongevallen zijn gerapporteerd, 5.4 procent niet.

4: Jaguar XJ

Jaguar XJ

Luxe, stijlvol… en perfect voor brokkenpiloten! De Jaguar XJ heeft maar liefst 8.2 procent gerapporteerde ongevallen op zijn naam. Naast de 7.5 procent die niet gerapporteerd is gebleken.

3: Land Rover Range Rover Evoque

Land Rover Range Rover Evoque

Ja. SUV's zijn een populair type auto op deze lijst. De stoere Land Rover Range Rover Evoque heeft derde plaats verworven met maar liefst 10.9 gerapporteerde ongevallen. 5.9 procent werd niet gemeld.

2: BMW X1

BMW X1

12.7 procent gerapporteerde en 5.3 procent niet gerapporteerde ongevallen maakt de compacte BMW X1 een goede tweede op deze lijst.

1: BMW 4 Serie

BMW 4 Serie

Met maar liefst 11.5 procent gerapporteerde en 7 procent niet gemelde ongevallen de gedoodverfde winnaar! De BMW 4 Serie.

Heb jij zelf ook nog een (Hollandse) aanvulling op deze lijst?


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Auto verkopen